Monday, May 17, 2010

E kërkojmë Çamërinë

E kërkojmë Çamërinë
Njerëzit tanë kanë lënë shtëpinë,
Trojet, varret, pasurinë,
Prandaj ne kërkojmë ndihmë.

Qeveria s’bën asgjë,
Çamët thërrasin fort me zë:
“Mos kujtojnë se do harrojmë,
Trojet tona do t’i mbrojmë”!...

Shefki Hysa patriot,
Çamërinë e mbron me kokë,
I është futur punës me gjoks,
Çamërinë ta marrë me shokë.

Dhe ata e kanë në ballë,
Shefki Hysa burr’ i rrallë,
Lum si çamët për këtë djalë,
Shpresat tek ai i kanë.

Sazan Faslli