Monday, February 15, 2010

Nga Krenar Lasko

Jam një djalë Çamërie

Jam shqipëtar Shqipërie,
Aromë mbaj Çamërie.
Më krren mall, këmb’ e krye,
Për legjenda gjyshërie.
Ç’isht një fllad flori i artë,
Më drithëron zemrën e ngratë.
Me jep hov djalërie,
Se jam bir Çamërie
E në gji ruaj një hartë,
Ku të parët m’u bënë baltë,
Ku mbenë varret përvëluar,
Ku djeg ferr lot i malluar,
Për vatanë nga sitë larguar.
Historia na mërgoi,
Larg prej sirit dritën çoi.
Foshnjë mbetmë këtu jetimë,
Nana jonë, atje robinë!
Tokë amë, tokë atë,
E bekuar dhe e begatë,
Ninanullë e ëndrrës sime,
Me gjak shkruar ndër kujtime,
Je ti, Çamëria ime...

Krenar Lasko